Vochtige kelder

Vochtige kelder professioneel laten behandelen

Zeker in oude huizen hebben veel mensen last van vocht in de kelder. Dit veroorzaakt een muffe geur, maar kan ook meer ernstige gevolgen hebben. Schakel daarom vandaag nog de experts in vochtbestrijding in en voorkom dat het vochtprobleem zich verder kan uitbreiden!

Oorzaken van vocht in de kelder

Een vochtige kelder kan meerdere oorzaken hebben. De meest waarschijnlijke is echter dat het grondwater vanuit de bodem langzaam optrekt. Op deze manier komt het allereerst in de vloer van uw kelder terecht. U kunt het opmerken doordat uw keldervloer vochtig aanvoelt of van kleur verandert. Daarnaast gaat vocht in kelder ruimtes vaak gepaard met een onaangenaam klimaat en een onprettige geur. Doet u niets aan uw vochtige kelder? Dan is er een groot risico voor het fundament van uw woning. Zo kan het vocht vanuit de keldervloer doortrekken naar de muren en zo steeds verder omhoog kruipen. Het fundament kan hierdoor behoorlijk verzwakken. Alleen al daarom is het verstandig om zo snel mogelijk te kiezen voor uw vochtige keldermuur behandelen. Verder kan kelder vocht ook zorgen voor de groei van hinderlijke en zelfs gevaarlijke schimmels. Deze schimmels kunnen de kwaliteit van uw muren, vloer en het kelderplafond aantasten en ook eens schade toebrengen aan uw luchtwegen.

Vochtproblemen in uw kelder tegengaan

Wilt u voorgoed afrekenen met vochtproblemen in uw kelder en alle risico’s die dit met zich meebrengt? Neem dan direct contact met ons op! We kunnen het vocht in de muren, de vloer en het plafond van uw kelder doeltreffend aanpakken, zodat uw kelder weer helemaal veilig wordt. Hiervoor hebben we verschillende methodes, onder meer voor het bestrijden van hygroscopische zouten. Daarnaast kunnen we u ook helpen bij het creëren van een optimale ventilatie in uw kelder. Dit is een vaak vergeten, maar ontzettend belangrijk aspect bij het bestrijden van vocht in de kelder. Bij vocht keldermuur is er vaak sprake van de aanwezigheid van hygroscopische zouten. Dit zijn natuurlijke zouten die aanwezig in de bodem zijn en onder meer in uw keldermuur kunnen zitten. Het zout is hygroscopisch, wat betekent dat het vocht aantrekt. Zo kan het onder meer optrekkend grondvocht naar zich toetrekken, waardoor de muren van uw kelder steeds meer verzadigd raken. Hygroscopisch zout zorgt ook vaak voor een witte aanslag op de muur. Dit is meestal niet schadelijk, maar natuurlijk wel ontsierend. Vocht in de keldermuur kunnen we onder meer oplossen door de muren te onderkappen of te injecteren met een vochtwerende gel. Daarnaast is het raadzaam om een isolerende coating toe te laten voegen.

Direct uw vochtproblemen kelder laten oplossen

Hoewel vocht in de kelder voor iedereen vervelend is, heeft niet iedereen precies hetzelfde probleem. U kunt ons daarom het beste even laten langskomen voor een inspectie van uw kelder. Op deze manier kunnen we precies zien wat de aarde van het vochtprobleem is, hoe groot uw probleem met keldervocht is en waar het vochtprobleem precies zit. Het kan bijvoorbeeld gaan om de hele kelder, maar ook om alleen de vloer of de onderkant van de muren. Op basis van de inspectie kunnen we een goed advies op maat geven omtrent de beste behandeling voor het oplossen van het vochtprobleem in uw kelder. Wilt u liever direct een offerte aanvragen? Ook dat is mogelijk! U kunt ons online contactformulier invullen, maar natuurlijk kunt u ons ook altijd mailen of bellen. Met meer dan 20 jaar ervaring in vochtbestrijding zijn wij uw ideale partner voor het tegengaan van vocht in uw kelder of elders in uw woning.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top