vocht in huis bestrijden

Hoe kunt u vocht in huis bestrijden?

Als u last hebt van vocht in uw woning, dan is het belangrijk om hier zo snel mogelijk maatregelen tegen te nemen. Een te vochtige woning kan namelijk uw woning aantasten, maar ook uw gezondheid! Dit wilt u uiteraard voorkomen. Daarom is vochtbestrijding in huis erg belangrijk!

redenen voor vochtbestrijding in huis

De eerste reden waarom u aan de slag moet gaan met vocht in huis bestrijden, is dat het de constructie van uw woning erg kan aantasten. Vocht zorgt ervoor dat hout gaat rotten en er kunnen verschillende schimmels ontstaan. Hierdoor kunnen houten delen van uw woningconstructie aangetast raken, maar ook muren kunnen erdoor verzwakt raken. Dit kan voor gevaarlijke situaties zorgen en dat wilt u natuurlijk vermijden! Daarnaast kunnen ook uw meubels beschadigd raken, bijvoorbeeld kasten die tegen een vochtige muur aanstaan. Het vervangen van meubelstukken kan een kostbare zaak worden.

Gezondheidsproblemen door vocht in huis

Daarnaast is vocht bestrijden in huis belangrijk omdat dit voor gezondheidsproblemen kan zorgen. Zoals gezegd kunnen er schimmels ontstaan en het zal voor zich spreken dat deze niet goed zijn voor de gezondheid. Daarnaast zorgt een vochtige lucht ervoor dat astma bronchitis kan ontstaan. Ook kunnen astmatische klachten en reuma verergeren door een te hoge luchtvochtigheid. Bovendien tast een te vochtige lucht het algehele immuunsysteem aan. Vocht in huis bestrijden is voor uw gezondheid dus ook van groot belang!

Vochtbestrijding in huis voorkomen

Hoe kan het nu gebeuren dat de luchtvochtigheid in huis zo hoog wordt dat u aan de slag moet gaan met vocht in huis bestrijden? In nieuwbouwhuizen is de luchtvochtigheid vaak hoog doordat muren en vloeren nog niet helemaal uitgedroogd zijn. In oudere huizen kan er sprake van zijn dat de muren en vloeren vocht niet goed meer tegenhouden, doordat de materialen verouderd zijn geraakt. Daarnaast speelt ook klimaatverandering een rol. We hebben te maken met periodes van hevige regenbuien, waardoor regenwater niet snel wegtrekt. Dit vocht kan dan vervolgens onze huizen binnen trekken. Door de oorzaak aan te pakken en te weten kunt u vochtbestrijding in huis voorkomen.

hoe vocht in huis bestrijden?

Als het bij u in huis vaak muf ruikt of als u ziet dat er schimmels ontstaan, dan is het zaak om aan de slag te gaan met vochtbestrijding in huis. Dit kunt u op verschillende manieren aanpakken. Goed ventileren is bijvoorbeeld een aanrader, zet de ramen dus iedere dag minstens een kwartier allemaal open. Op die manier kan vochtige lucht uit de woning trekken. In de wintermaanden kunt u de woning als het ware droogstoken, door de verwarming iets hoger te zetten en tegelijkertijd goed te ventileren. Daarnaast kan er ook gebruik gemaakt worden van hygroscopische zouten en andere vochtvreters. Maar eigenlijk zijn dit allemaal manieren om vocht dat er al is te verwijderen. U wilt het liefst natuurlijk helemaal voorkomen dat het uw huis binnenkomt. Om dat te bereiken schakelt u de hulp van Vochtwering Totaal in, specialist op het gebied van vocht in huis bestrijden! Zij kunnen bijvoorbeeld muren met VT-gel injecteren of vloeren injecteren met Kiesol. Op die manier voorkomt u dat vocht nog langer uw woning binnen kan komen!

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top