vocht in kelder bestrijden

Vochtbestrijding in uw kelder door een specialist

Is uw woning voorzien van een kelder? Dan weet u vast wel dat dit zowel voordelen als nadelen met zich meebrengt. Een groot pluspunt van een kelder in huis is natuurlijk dat u veel extra bergruimte heeft, bijvoorbeeld voor een grote voorraad levensmiddelen, toiletartikelen of andere producten. Natuurlijk is het wel de bedoeling dat uw voorraad in de kelder niet bederft of zijn kwaliteit verliest. Daarom schenken we ook aandacht aan het nadeel van een kelder. Vrijwel alle kelders krijgen namelijk vroeg of laat met vocht te maken. Dit vocht kan zorgen voor een vieze muffe lucht, maar kan ook zorgen voor de groei van kwalijke schimmels. Dergelijke schimmels kunnen uw bewaarde levensmiddelen bederven, maar ook voor uzelf kunnen ze schadelijk zijn. Verder kan een vochtige kelder ook de fundering van uw woning aantasten. Laat daarom zo snel mogelijk het vocht in de kelder bestrijden door ons gespecialiseerde bedrijf. We zijn altijd dichtbij en staan volledig voor u klaar.

hoe ontstaat vocht in uw kelder?

De meeste problemen met vocht in kelderruimtes ontstaan zodra er grondwater naar boven komt. Als eerste merkt u vaak dat de keldervloer nat wordt. Daarna trekt het water langzaamaan steeds verder omhoog, langs en in uw keldermuren. In veel muren zijn ook nog eens hygroscopische zouten aanwezig. U herkent ze als witte poederachtige uitslag op de keldermuur. Deze hygroscopische zouten trekken nog meer vocht aan en zuigen als het ware het grondwater in de muur. Zo worden uw keldermuren steeds vochtiger en kunnen schimmels steeds groter groeien. Een andere oorzaak van vocht in de kelder kan een lekkage of breuk in de waterleiding of een rioolbuis zijn. Ook hier komt er water vrij, dat vervolgens wordt opgenomen door uw keldervloer en -muren. Verder worden veel kelders niet voldoende geventileerd. Hierdoor ontstaat er condens dat niet uit de ruimte kan ontsnappen en vervolgens neerkomt op uw muren en de vloer.

Hoe kunt u vocht in de kelder bestrijden?

Wilt u vocht in uw kelder bestrijden? Schakel dan snel onze professionele vochtbestrijders in. We hebben enorm veel ervaring met vochtbestrijding in alle denkbare ruimtes. Met name in kelders en kruipruimtes zien we veel vochtproblemen die we op verschillende manieren doeltreffend kunnen aanpakken. Om te kunnen bepalen welke methode het beste werkt in uw kelder moeten we eerst de bron van het probleem lokaliseren. Daarom komen we graag bij u langs voor een vrijblijvende inspectie van uw kelder. Zo kunnen we direct ook de omvang van uw vochtprobleem vaststellen. Hiervoor kunt u vrijblijvend een afspraak inplannen met één van onze medewerkers. De meest gebruikte methodes voor vochtbestrijding kelder zijn het injecteren van de muren, het aanbrengen van een drainagesysteem of het bekappen van uw kelder. Daarnaast is het ook belangrijk om te zorgen voor een optimale ventilatie. Goed ventileren houdt uw kelder droog en voorkomt vochtproblemen en nare schimmels. U kunt kiezen voor zowel natuurlijke ventilatie als mechanische verluchting.

Kies er vandaag nog voor om vocht in uw kelder te bestrijden

Heeft u een vochtige kelder? Dan is het hoog tijd om het vocht in uw kelder te bestrijden. Schakel vandaag nog ons team van experts in! We helpen u graag om het vochtprobleem in uw kelderruimte volledig en voorgoed op te lossen. Zo kunt u de kelder weer optimaal gebruiken en voorkomt u schade aan uw eigen gezondheid en schade aan de fundering van uw woning. Wilt u meer weten over de prijzen van onze professionele vochtbestrijding in uw kelder? Vraag dan geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. Uiteraard kunt u ook altijd bij ons terecht voor een goed advies of meer informatie.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top