Doorslaand vocht

Wat is doorslaand vocht?

Een veel voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Hierbij wordt de regen die tegen uw woning aan slaat aangezogen door de buitenmuur. Door kleine openingen, zoals barsten of scheuren in de muur, spleten tussen deuren en kozijnen of een lekkende dakgoot kan het water naar binnen treden. Wijzigingen in de grondwaterstand en extremere neerslag dragen er toe bij dat dit probleem zich steeds vaker voordoet.

 

Doorslaand vocht kan schade veroorzaken aan behang, stukwerk maar ook aan de constructie van uw woning zelf. Tevens kan er schimmelvorming ontstaan, dat zorgt voor een ongezond leefklimaat. Bestrijding van doorslaand vocht is daarom enorm van belang.

Hoe kunt u doorslaand vocht herkennen?

U kunt doorslaand vocht herkennen op zowel de binnenmuren als de buitenmuren. Doorslaand vocht aan de binnenmuur kunt u meestal herkennen aan vochtplekken wat hoger op de muur. Dit komt doordat het probleem vooral van bovenaf komt. Hierdoor kan het behang los laten, het verf gaan bladderen of schimmelvorming ontstaan.

Doorslaand vocht aan de buitenmuur kunt u herkennen aan een vochtige buitenmuur, zwarte vegen, mos wat groeit aan de buitenmuur of gescheurd metselwerk. 

Doorslaand vocht behandelen

Doorslaand vocht is op verschillende manieren te behandelen. 

Doorslaand vocht kelder behandelen

In kelders e.d. wordt vocht bestreden door de wanden of bodem te injecteren met VT-gel. Er wordt van binnenuit achter de wand of onder de bodem een beschermend vochtscherm van VT-gel aangebracht. Hierdoor kan grondwater niet meer binnendringen door de wanden of bodem. De voordelen van deze werkwijze zijn:

  • het is een effectieve, snelle oplossing welke al 30 jaar wordt toegepast,
  • minder arbeidsintensief en hierdoor goedkoper dan andere methodes zoals, bijvoorbeeld het rondom uitgraven van de kelder en het aanbrengen van ‘dakleer’,
  • geen schade aan tuin of bestrating zoals bij een behandeling van buitenaf.

Doorslaand vocht buitenmuur behandelen

Is er sprake van doorslaand vocht in de buitenmuur en binnenmuur? Dan adviseren wij veelal de buitenmuren te impregneren. Deze worden dan water- en vuilafstotend gemaakt, waardoor vocht niet meer kan binnendringen. Ons impregneermiddel zorgt er daarnaast tevens voor dat uw wanden minder snel vuil opnemen, dus langer schoon blijven en dat ze kunnen blijven ademen.

 

Voordat we uw buitenmuur kunnen impregneren, moet de buitenmuur eerst terug hersteld worden. Eventuele barsten of scheuren in de muur, spleten tussen deuren en kozijnen of een lekkende dakgoot zal eerst hersteld moeten worden voordat we doorslaand vocht kunnen behandelen. Hierna is het belangrijk om de buitenmuur te reinigen, zodat het impregneermiddel zich goed aan de muur kan hechten. 

Meer informatie en advies over doorslaand vocht?

De oorzaak van doorslaand vocht kan verschillende oorzaken hebben. Hierdoor is er ook niet direct een duidelijke oplossing. Wilt u meer informatie over doorslaand vocht herkennen en behandelen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met op ons voor een passend advies of een vrijblijvende offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het vocht te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen wij u het beste advies geven over de behandelmethode. Vochtwering Totaal vindt u in Venray, in de provincie Limburg.

Doorslaand-vocht

De nadelen van doorslaand vocht:

  • Slecht voor uw pand en uw gezondheid
  • Niet bestrijden geeft verergering

Wij bestrijden het met:

  • Injecteren met VT-Gel, beschermend scherm, effectief en zonder overlast
  • Impregneren van de buitenmuur, water- en vuilafstotend

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top