Schimmelbestrijding

Snelle, effectieve schimmelbestrijding

In 15 tot 20 procent van de woningen komt schimmel voor. Dit geeft een onprettig leefklimaat en het kan ernstige gezondheidsklachten veroorzaken. Daarom is het noodzakelijk dat schimmel in uw huis of pand zo snel mogelijk bestreden wordt. Wij zijn al meer dan 20 jaar ervaren in professionele schimmelbestrijding in huis. Vochtwering Totaal heeft een effectieve aanpak voor de lange termijn. Zo voorkomt u dat u bezig blijft met schimmel bestrijden. 

Wat kunt u verwachten van professionele schimmelbestrijding?

 • Lekkages worden gestopt door deze te injecteren.
 • Aanwezige constructiefouten worden hersteld.
 • De overlast van aanwezige koudebruggen wordt beeindigd door bijvoorbeeld het gebruik van isolerende platen.
 • Schimmel wordt bestreden door schimmelwerende verf en coatings.

Oorzaak van schimmelvorming

In veel woningen komen vochtproblemen voor. Dit kan uiteindelijk leiden tot schimmelvorming. Schimmelvorming ontstaat vaak door een hoog vochtgehalte in huis of in de ondergrond. Ook bij oude woningen of bij een renovatie van uw woning kunnen vochtproblemen ontstaan. In de meeste gevallen zijn de volgende factoren de oorzaak voor schimmelvorming:

 • Een verkeerde ventilatie en luchtcirculatie
 • Onvoldoende verwarming
 • Slechte isolatie van de woning
 • Renovatie van een woning, zoals het plaatsen van nieuwe ramen en kozijnen
 • Lekkage, slecht functionerende afdichtingen of waterschade

Hoe schimmelvorming herkennen

Voordat u aan de slag kunt gaan met schimmelbestrijding in huis is het belangrijk dat u schimmelvorming kunt herkennen. Dit kan op diverse manieren. 

Zien

U kunt schimmelvorming vaak met het blote oog zien. Het is vaak te herkennen aan de zwarte plekken op de muren. Deze worden door de muur zichtbaar. Hoe meer vocht zich in de muur bevindt, hoe groter de schimmelvorming is. Ziet u een beginnende schimmelvorming ontstaan? Neem dan direct contact op om erger te voorkomen. Schimmelvorming is vaak zichtbaar onderaan de muur vlakbij de plinten of bovenaan de muur tegen het plafond. 

Ruiken

Schimmels kunt u vaak ook ruiken. Hierdoor ontstaat er een muffe lucht op de plek waar schimmelvorming ontstaat. Na professionele schimmelbestrijding merkt u direct dat de lucht aangenamer ruikt.

Voelen

Schimmelvorming is ook slecht voor uw gezondheid. U zou dit dan ook kunnen voelen doordat u last krijgt van benauwdheid en andere klachten zoals astma, een pijnlijke keel of hoesten.

Waarom is schimmelbestrijding van muren in huis nodig?

Schimmel in huis is erg schadelijk voor uw gezondheid. Daarom is schimmelbestrijding van binnenmuren en plafonds noodzakelijk. Schimmels ontwikkelen een zogenaamde schimmelgif. Dit gif verspreidt zich in uw huis. Het gif kan uw immuunsysteem verzwakken en uiteindelijk kan dit leiden tot het ontwikkelen van bepaalde allergieën en ademhalingsstoornissen veroorzaken. Wacht daarom niet te lang met schimmel bestrijden.  

Schimmelbestrijding in huis

Wanneer u last heeft van schimmel in huis dan zijn dit de meest voorkomende plekken waar schimmelvorming ontstaat:

 • Schimmel op muren
 • Schimmel in badkamer
 • Schimmel in slaapkamer

Schimmelbestrijding in huis moet doordacht aangepakt worden. Als eerst moet de oorzaak aangepakt worden om te voorkomen dat de lucht vochtig blijft. En bij schimmelbestrijding van muren en plafonds, adviseren wij altijd persoonlijke veiligheidsmaatregelen te nemen. Denk hierbij aan optimale luchtafvoer naar buiten, het dragen van een gelaatsmasker en veiligheidsbril. 

Eerst zelf de schimmel bestrijden?

U kunt eerst proberen om zelf de schimmel te weg te halen. Echter wordt de schimmel vaak veroorzaakt door vochtproblemen in huis die de aanleiding geven voor schimmels om te groeien. We raden u dan ook altijd aan om schimmelbestrijding door een professional uit te laten voeren. Die kan dan ook direct de oorzaak erachter aanpakken om in de toekomst schimmelvorming te voorkomen. 

Mocht u toch zelf schimmel willen bestrijden, dan kunt u het beste een van de volgende huishoudmiddelen gebruiken: soda, azijn of chloor. Dit geeft echter geen garanties dat de schimmel verdwijnt.

Schimmelbestrijding

Onze aanpak bij schimmelbestrijding

Wilt u schimmel bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om de schimmelvorming te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen we de oorzaak achterhalen en deze ook oplossen, zodat u in de toekomst geen last meer krijgt van schimmelvorming. Daarnaast zullen wij ook de schimmel zelf bestrijden.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top