Vochtproblemen

Oorzaken van vochtproblemen in huis

U bent zeker niet de enige met vochtproblemen in huis. Er zijn namelijk enorm veel woningen in Nederland die hier last van hebben. Maar wat zijn nu de oorzaken van vochtproblemen in huis? Er zijn hiervoor meerdere oorzaken.

 1. Ligging van de woning
  Een van de oorzaken kan zijn aan de ligging van uw woning. Wanneer deze onder de zeespiegel ligt, is de kans op vochtproblemen groter. Dit komt door de hoge waterstand en de zuigende werking van het metselwerk.
 1. Onvoldoende ventilatie
  Veel vochtproblemen worden ook veroorzaakt door onvoldoende ventilatie. Een gemiddelde volwassene verliest zo’n 2,5 liter vocht per dag. Wanneer u overdag niet voldoende ventileert, dan kan de vocht niet weg. Ook na het douchen is het belangrijk om goed te ventileren.
 1. Lekkage
  Een andere oorzaak voor vochtproblemen is een lekkage in huis. Een lekkage kan ontstaan door een fout in de bouw of door veroudering van de woning.
 1. Poreuze gevel
  Ook de gevel kan op een gegeven moment poreus worden. Denk hierbij aan bakstenen of bepleistering die poreus wordt door de jaren heen. U ziet dan scheuren in de bakstenen.

De gevolgen van vochtproblemen

Vochtproblemen kunnen bij ieder huishouden voorkomen, maar de gevolgen kunnen groot zijn. Enkele gevolgen van vochtproblemen zijn:

 • Gezondheidsklachten
  Door vochtproblemen kan er ook schimmelvorming ontstaan. Hierdoor kunt u last krijgen van uw luchtwegen en slechter ademen. Een vochtig huis heeft namelijk een slechte luchtkwaliteit.
 • Muffe geur
  Door vochtproblemen kan zich ook een muffe geur in huis ontwikkelen die u niet zomaar kunt verwijderen.
 • Behang of stucwerk dat loslaat
  De kosten kunnen behoorlijk oplopen bij vochtproblemen. Zou kan het stucwerk in uw woning loslaten of het behang. U dient dan ook uw huis opnieuw te laten stuken of te laten behangen. Ook kunnen uw meubels het vocht opnemen en kan daarop schimmelvorming ontstaan.

Plekken waar vochtproblemen kunnen ontstaan

Vochtproblemen kunnen op diverse plekken in huis ontstaan. De meest voorkomende vochtproblemen zijn:

 • Vochtprobleem badkamer
  Tijdens het douchen ontstaat er waterdamp. Dit wordt omgezet in condens. Dit is goed te zien op spiegels, ramen, plafond en muren wanneer u niet voldoende ventileert. Hierop zijn dan waterdruppels te zien. Als er niet voldoende wordt geventileerd, dan kan de condens uw badkamer niet verlaten.
 • Vochtprobleem binnenmuur
  Een ander veelvoorkomend vochtprobleem is vocht op de binnenmuur. Wanneer het vocht ter hoogte van het grondniveau te zien is, dan heeft u last van optrekkend vocht. Wanneer uw binnenmuur op diverse plekken vochtig zijn en niet enkel ter hoogte van het grondniveau, dan heeft u last van doorslaand vocht.
 • Vochtprobleem buitenmuur
  Vochtproblemen in de buitenmuur ontstaan vaak door poreuze stenen of poreus voegwerk. Ook wanneer de gevel naar de regenzijde gericht staat, dan is de kans groot dat uw vochtkringen ziet op uw buitengevel.

Vochtproblemen onderzoeken & vochtproblemen oplossen

Laat uw vochtproblemen onderzoeken door een professional zoals Vochtwering Totaal. Of u nu vochtproblemen in uw woning of bedrijfspand heeft, wij kunnen uw vochtproblemen oplossen.

Doorslaand-vocht

Vochtwering Totaal is een bedrijf gespecialiseerd in vochtproblemen

Vochtwering Totaal is een bedrijf gespecialiseerd in vochtproblemen. U vindt ons in Venray in de provincie Limburg. Met meer dan 20 jaar ervaring kunnen wij al uw vochtproblemen oplossen. Neem vrijblijvend contact met ons op voor een gratis adviesgesprek. Wij komen vrijblijvend bij u langs om uw vochtproblemen te inspecteren. Naar aanleiding van deze grondige inspectie kunnen wij u het beste advies geven over de behandelmethode.

Vochtproblemen oplossen Limburg

Vochtwering Totaal is gevestigd in Venray. Hierdoor kunnen we vochtproblemen snel oplossen in de regio Limburg.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top