Schimmel op de muur

Last van schimmel muren?

Wanneer je schimmel op de muur ziet, is het noodzakelijk om snel te handelen zodat het niet erger wordt. Bovendien kan schimmel gevaarlijk zijn voor de gezondheid. U moet dus snel handelen. Maar waar te beginnen met het vinden van het probleem en hoe dit schimmel verwijderen muur probleem op te lossen? Schimmel op de muur ontstaat meestal wanneer de luchtvochtigheid in een woning hoger is dan 55%. Schimmels vormen zich dan op de muren en veroorzaken een zwarte schimmel muur. Dit is onaantrekkelijk en gevaarlijk voor de gezondheid. Schimmel op muren is heel vervelend maar goed te behandelen. Het verwijderen kan op verschillende manieren en wij zullen uitleggen hoe.

Hoe herken je schimmel op de muur?

Oudere gebouwen zijn vaak niet uitgerust met de nodige waterdichtingsmembranen aan de voet van de muren. De zouten die in het metselwerk aanwezig zijn, komen naar de oppervlakte en zorgen dan voor schimmel muren. Tekenen van schimmel kunnen zijn: het afbrokkelen van gips, het rotten van vloerbedekking, het loslaten van behang, enz. De wanden zullen niet alleen aan de binnenzijde van de woning worden aangetast, maar ook aan de buitenzijde, waar het pleisterwerk beetje bij beetje zal afbladeren. Op de lange termijn zal het de thermische isolatie van het huis verslechteren. Schimmel verwijderen op de muur is dus zeer noodzakelijk.

Heeft u geen last van grote vochtplekken, maar ontstaat er wel op verschillende plaatsen schimmel? In dat geval kan een hoge luchtvochtigheid de oorzaak zijn. Deze vocht kan dan uw woning dan niet goed verlaten en daardoor ontstaat er schimmel. Het kan bijvoorbeeld optrekkend vocht zijn. Dit vocht komt uit de grond en ziet u vaak in de kelder of begane grond. Sommige ruimtes in uw woning zijn meer vatbaar voor schimmel. Daarbij kunt u denken aan de badkamer, keuken en slaapkamer. In deze kamers moet er dan ook voldoende ventilatie zijn.

OOrzaak van schimmel op de muur

Vochtigheid is de belangrijkste oorzaak van schimmel muren. Het is dus niet ongewoon om schimmels te krijgen op de muren van vochtige ruimtes zoals de badkamer, de keuken of de kelder. Waterschade, slecht afgestelde ventilatie of infiltratie in de muur of buitengevel zijn allemaal mogelijke oorzaken van schimmel op de muur. Om de oorzaak van het probleem te vinden, is het raadzaam om een ​​diagnose te stellen door een professional en de nodige werkzaamheden uit te voeren om de schimmel te doen verdwijnen. 

Schimmel verwijderen muur

Schimmel op muren verwijderen kan en moet vooral wanneer deze ademhalingsproblemen kunnen veroorzaken bij de meest kwetsbare personen onder ons. Maar niet alleen zijn gezondheidsklachten een probleem. Ook zijn schimmels heel slecht voor het huis. Om schimmel aan de muur te verwijderen, moet u uw handen beschermen met handschoenen en een veiligheidsbril dragen om te voorkomen dat de gebruikte huishoudelijke producten uw ogen irriteren. Gebruik witte azijn verdund in water of bleekmiddel voor meer efficiëntie. Deze pure witte azijnoplossing kan een beschimmelde muur op een milieuvriendelijke manier reinigen en desinfecteren.

Het kan echter ook zijn dat u te maken heeft met optrekkend vocht. In dat geval is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen, zoals Vochtwering Totaal. Deze kunnen optrekkend vocht namelijk verhelpen. U kunt contact opnemen met ons. Wij hebben veel ervaring met vochtproblemen en kunnen u dan ook uitstekend helpen.

Schimmelbestrijding

Onze aanpak bij schimmel verwijderen op de muur

Wilt u schimmel op muur laten verwijderen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om de schimmelvorming te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen we de oorzaak achterhalen en deze ook oplossen, zodat u in de toekomst geen last meer krijgt van schimmelvorming. Daarnaast zullen wij ook de schimmel zelf bestrijden.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top