Optrekkend vocht kruipruimte

Last van een vochtige kruipruimte?

De meeste huizen in Nederland zijn voorzien van een kruipruimte of kelder. In beide ruimtes is optrekkend vocht een veel voorkomend probleem. Heeft u zelf ook last van een vochtige  kruipruimte? Dan doet u er goed aan om ons zo snel mogelijk in te schakelen. Wij zorgen ervoor dat het vocht snel en doeltreffend wordt verholpen. Zo voorkomt u ergere schade aan de fundering van uw woning en gezondheidsklachten bij uzelf of uw gezinsleden. We kunnen op diverse manieren het optrekkend vocht in de kruipruimte verhelpen..

Oorzaken vocht in kruipruimte

Vrijwel alle problemen met optrekkend vocht in de kruipruimte ontstaan door grondwater dat omhoog komt. Onbehandelde muren en wanden zijn zeer ontvankelijk voor dit water en zuigen het als het ware op. Opstijgend vocht kan ook ontstaan als er een afvoerbuis of waterleiding kapot gaat. Ook hier wordt het water opgenomen door de muren en de bodem van uw woning. Daarnaast levert ook slechte ventilatie een bijdrage aan vocht in de kruipruimte. Doordat het aanwezige condens niet kan worden afgevoerd slaat het terug op de vloer en de muren, waardoor deze vochtig worden.

Manieren om optrekkend vocht in de kruipruimte te verhelpen

Als specialist in vochtwering en vochtbestrijding hebben we voor elk probleem met vocht de juiste oplossing. We staan u dan ook graag bij als u voorgoed wilt afrekenen met optrekkend vocht in de kruipruimte van uw woning. Om ervoor te zorgen dat het vochtprobleem echt effectief wordt aangepakt bestrijden we niet alleen het vocht zelf, maar vooral ook de bron van het vocht. Van tevoren voeren we een grondige inspectie uit, zodat we precies kunnen achterhalen welke behandeling het beste is voor uw kruipruimte. Een vrij eenvoudige manier om het vocht tegen te gaan is door het injecteren van de muren met een vochtwerende vloeistof of gel. Hiervoor boren we kleine gaatjes in de muren en spuiten we elke 10 centimeter een beetje van het vochtwerende middel in. Dit zal zichzelf vervolgens door de muur verspreiden en maakt zo de hele muur goed bestand tegen vocht. Het is ook mogelijk om uw muren te laten onderkappen. Hierbij voegen we een vochtkeringslaag aan de bodem toe, zodat grondwater geen kans meer krijgt. Daarnaast kunnen we ook carebrick bestrijding voor u uitvoeren. Hierbij plaatsen we een speciale koker in de vochtige muur die zorgt voor een goede ventilatie in uw kruipruimte en die de vochtige lucht naar buiten transporteert.

Kom in actie en laat optrekkend vocht in de kruipruimte behandelen

Is het ook bij u thuis tijd om optrekkend vocht in de kruipruimte te verhelpen? Laat u dan bijstaan door ons team van experts! We komen graag bij u langs voor een inspectie van uw vochtige kelder en kunnen u vervolgens een advies op maat geven omtrent de meest geschikte behandeling. Afhankelijk van de omvang en de aard van het vochtprobleem in uw kruipruimte kunnen we verschillende methodes inzetten. Het maakt niet uit hoe groot uw probleem met optrekkend vocht kruipruimte is, wij lossen het helemaal voor u op. Door nu in te grijpen voorkomt u dat het probleem erger wordt en het optrekkend vocht de vloer of zelfs de muren van uw woning voorgoed aantast. Voor uw eigen gezondheid en die van uw gezinsleden is het daarnaast ook belangrijk om te zorgen voor een goede ventilatie. Juist in de kruipruimte ontstaan vaak schadelijke schimmels, die onder meer kunnen zorgen voor problemen met de luchtwegen. Maak dus vandaag nog een afspraak met één van onze vakkundige medewerkers en ga ook de strijd aan met vocht in uw kruipruimte!

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top