Schimmel in huis

Schimmel in huis verwijderen?

Heeft u last van schimmel in huis? Dat is uiteraard zeer vervelend en wel om meerdere redenen. Schimmel is in de eerste plaats namelijk slecht voor uw gezondheid. Zeker als het gaat om zwarte schimmel in huis. Daarnaast is het ook slecht voor uw woning. Muren, plafonds en andere zaken kunnen aangetast worden met alle gevolgen van dien. Daarom is het ook van belang om een schimmelprobleem goed te behandelen. In deze tekst bespreken wij eerst de oorzaken van schimmel. Daarna geven we tips omtrent het behandelen van schimmel.

De oorzaken van schimmel in huis

Schimmel kent verschillende oorzaken. In de eerste plaats kan het bijvoorbeeld zijn dat u te maken heeft met een vervelende lekkage. Wanneer de leidingen zijn weggewerkt, hoeft deze lekkage niet altijd zichtbaar te zijn. Tegelijkertijd kan het ook zijn dat er sprake is van een lekkage aan het dak. Ziet u op de muur hele grote vochtplekken? Dan raden wij u aan om een loodgieter in te schakelen. Deze heeft speciale detectiemiddelen om een lekkage op te sporten.

Heeft u geen last van grote vochtplekken, maar ontstaat er wel op verschillende plaatsen schimmel? In dat geval kan een hoge luchtvochtigheid de oorzaak zijn. Deze vocht kan dan uw woning dan niet goed verlaten en daardoor ontstaat er schimmel. Het kan bijvoorbeeld optrekkend vocht zijn. Dit vocht komt uit de grond en ziet u vaak in de kelder of begane grond. Sommige ruimtes in uw woning zijn meer vatbaar voor schimmel. Daarbij kunt u denken aan de badkamer, keuken en slaapkamer. In deze kamers moet er dan ook voldoende ventilatie zijn.

schimmel in huis bestrijden

Kleine schimmelplekken kunt u in principe zelf behandelen. In de eerste plaats kunt u proberen om de schimmel te verwijderen met soda. Dit is een milieuvriendelijk methode voor het verwijderen van schimmel. Maar bij hardnekkige schimmel heeft u toch vaak sterkere middelen nodig. Hiervoor kunt u het beste een specialist inschakelen, zoals Vochtwering Totaal. Wij kunnen op professionele wijze de schimmel in uw huis verwijderen.

Vocht en schimmel in huis: de oorzaak aanpakken

Uiteraard is het ook van belang om de oorzaak van schimmel in huis aan te pakken. Anders heeft schimmel in huis verwijderen weinig zin. De kans is dan namelijk groot dat u snel weer last krijgt van schimmel. Het is dan eerst van belang om na te gaan waar de schimmel vandaan komt. Is er sprake van een lekkage? Dan moet die lekkage uiteraard opgelost worden. Is er sprake van een hoge luchtvochtigheid? Dan raden wij u aan om een geavanceerd ventilatiesysteem te installeren.

Het kan echter ook zijn dat u te maken heeft met optrekkend vocht. In dat geval is het aan te raden om een professioneel bedrijf in te schakelen. Deze kunnen optrekkend vocht namelijk verhelpen. U kunt contact opnemen met ons. Wij hebben veel ervaring met vochtproblemen en kunnen u dan ook uitstekend helpen.

Schimmelbestrijding

Onze aanpak bij schimmelbestrijding

Wilt u schimmel bestrijden? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om de schimmelvorming te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen we de oorzaak achterhalen en deze ook oplossen, zodat u in de toekomst geen last meer krijgt van schimmelvorming. Daarnaast zullen wij ook de schimmel zelf bestrijden.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top