Optrekkend vocht buitenmuur

De oorzaak van optrekkend vocht in de buitenmuur

Er zijn verschillende oorzaken voor vocht in de buitenmuur. De meest voorkomende oorzaak is dat bij de meeste oude woningen een waterkering ontbreekt. Hierdoor wordt het vocht in de grond opgenomen door de buitenmuur van je woning. Ook wanneer de buitenmuur poreus is of stenen beschadigd zijn, dan kan het vocht gemakkelijk in de buitenmuur gaan zitten.

Waaraan herkent u optrekkend vocht in de buitengevel?

Optrekkend vocht in de buitengevel herkent u aan vochtplekken aan het onderste deel van de muur. Dus vooral aan de onderkant van de buitengevel is er een witte aanslag zichtbaar. Daarnaast kunnen er ook scheuren zichtbaar worden in de bakstenen. 

Gevolgen optrekkend vocht buitenmuur

Het is altijd belangrijk om de juiste maatregelen te nemen om optrekkend vocht in de buitengevel te voorkomen. Als er zich al vochtproblemen voordoen, is het belangrijk om het probleem zo snel mogelijk te behandelen om verdere schade te voorkomen. Optrekkend vocht in de buitenmuur kent meerdere gevolgen

 1. Het trekt door naar de binnenmuur Optrekkend vocht in de buitenmuur trekt vaak ook door naar de binnenmuur. Hierdoor kan het behang of de verf van uw binnenmuur gaan loslaten.
 1. Structurele schade
  Daarnaast is het tijdens een strenge winter zelfs mogelijk dat sommige gevelstenen door optrekkend vocht in de buitengevel kapotvriezen  Dit kan ernstige gevolgen hebben, zoals instortingsgevaar en instabiliteit van de muur.
 1. Gezondheidsproblemen
  Ook kan optrekkend vocht in de buitenmuur de luchtvochtigheid in huis verhogen. Hierdoor kan er schimmelvorming ontstaan waardoor u infecties en gezondheidsproblemen kan oplopen.

Hoe kunt u opstijgend vocht in de buitengevel behandelen?

Er zijn diverse behandelmethodes om opstijgend vocht in de buitengevel te behandelen. Dit dient u altijd door een professional te laten doen. Wij zoeken eerst naar de oorzaak van het vocht en gebruiken vervolgens diverse, passende methodes om het optrekkend vocht in de buitengevel te behandelen, zoals:
 1. Optrekkend vocht in de buitenmuur injecteren Wij kunnen optrekkend vocht in uw buitenmuur injecteren met Kiesol. Hierdoor kan het vocht niet verder omhoogtrekken. Het injecteren wordt al jarenlang als behandelmethode gebruikt en met succes.
 1. Plaatsen van ventilatiekokers Het plaatsen van ventilatiekokers is alleen mogelijk bij vochtige buitenmuren. Hierbij worden er keramische kokers in de muur geplaatst. Door het plaatsen van de koker ontstaat er een luchtstroom. Hierdoor wordt het vocht naar buiten afgevoerd.
 1. Buitenmuur impregneren Om optrekkend vocht in de buitengevel te voorkomen en te behandelen kan er een coating op de gevel aangebracht worden. Door de coating kan vocht niet langer tot de bakstenen doordringen. Er wordt als het ware een beschermlaag over de bakstenen aangebracht.
 1. Hervoegen van de gevel Optrekkend vocht in de buitengevel kan veroorzaakt worden door beschadigde voegen. Het voegwerk kan bijvoorbeeld niet voldoende bescherming meer bieden tegen het vocht van buiten. Zeker wanneer er veel regen op de gevel valt. Wij kunnen uw voegwerk slijpen en opnieuw vullen, waardoor optrekkend vocht in de buitenmuur verleden tijd is.

De kosten van optrekkend vocht in de buitenmuur

De kosten van optrekkend vocht in de buitenmuur kunnen zeer verschillen van elkaar. Dit is namelijk afhankelijk van de ernst van de schade, maar ook de behandelmethode. Heeft u optrekkend vocht in de buitengevel? Neem contact met ons op voor een gratis adviesgesprek of een offerte. Een van onze vakmensen komt dan bij u langs om het optrekkend vocht in de buitenmuur te inspecteren. Aan de hand van deze grondige inspectie kunnen wij u het beste een advies geven over de behandelmethode en de kosten. Vochtwering Totaal vindt u in Venray, in de provincie Limburg.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top