vochtbestrijding muur

Vocht in de muur bestrijden

U herkent het waarschijnlijk direct; vocht in de muur. Het is een vervelend ongemak, om meerdere redenen. Om te beginnen is het een probleem dat pas ontdekt wordt wanneer het al te laat is. Bovendien kan vocht in de muur schadelijk zijn voor de gezondheid. Zo kan men last krijgen van ademhaling en er zelfs een geïrriteerde huid door krijgen. Hoog tijd om het vocht in de muur te bestrijden!

Waar komt het voor, en hoe ontstaat het?

Vocht in de muur kan eigenlijk overal voorkomen. Zo kunt u vocht ontdekken op zolder, in de schuur, op de slaapkamer en de babykamer. Een zeer vervelende situatie dus. Vocht in de muur ontstaat veelal door lekkage van buitenaf. Zo kan er bijvoorbeeld een scheur zijn ontstaan in stucwerk, of kan een verstopte dakgoot de boosdoener zijn. Ook kan vocht in de muur ontstaan door lekkage van binnenshuis. Er kan bijvoorbeeld vocht uit de badkamer, of het toilet ontsnappen door kapotte leidingen of slecht-afgewerkt loodgieterswerk. Belangrijk is dus om te achterhalen waar het vochtprobleem vandaan komt, zodat het zich niet herhaalt wanneer het probleem zelf is opgelost.

vocht in de muur bestrijden

Wanneer u zowel het probleem, als de oorzaak heeft gevonden, is het tijd om er iets aan te doen. Vocht in de muur bestrijden kan een hele vervelende klus zijn. Wij raden dan ook af om het zelf te doen. U krijgt te maken met elektra, sloopwerk, steunmuren, stucwerk, schilderwerk en vele andere zaken waarbij professioneel gereedschap vereist is. Het weren van vocht uit de muren kan worden bereikt door vochtwerend materiaal aan te brengen aan de buitenmuren van uw woning. Hierdoor ontstaat vaak het grootste deel van vocht in de binnenmuur. Micro-organismen kunnen zich goed verspreiden in vocht en zijn zeer schadelijk voor uw gezondheid. Als u al vocht in de muur heeft, is het van belang dat dit wordt verwijderd. Bij Vochtwering Totaal zorgen wij ervoor dat uw gehele woning wordt vrijgemaakt van vocht in de muren. Zo kunt u snel weer met een veilig gevoel in uw woning wonen.

het voorkomen van vocht in de muur

Wanneer het vocht uit uw muur is verwijderd, is het uiteraard van belang dat er wordt voorkomen dat het opnieuw kan gebeuren. Wij van Vochtwering Totaal zullen er alles aan doen om al het aanwezige vocht te bestrijden en vochtwerend materiaal aan te brengen waar nodig. Toch is het belangrijk dat u ook uw steentje bijdraagt; Er zijn namelijk vele producten om vocht te weren uit uw muren, maar er is maar één manier welke van het grootste belang is: ventileren. Zorg er voor dat u uw huis goed blijft ventileren. Zet de deuren van de aangetaste ruimte bijvoorbeeld open. Zet, wanneer mogelijk, de ramen van de betreffende ruimte open en lucht uw woning goed door. Heeft u bijvoorbeeld een droger en/of wasmachine in een kleine ruimte staan? Zorg er dan voor dat de deur van deze ruimte ten minste na de was en/of het drogen open staat, voor minstens een uur. Het liefst laat u de deur van deze ruimte gedurende de hele was en/of droogcyclus open staan.

Dus, Vochtwering Totaal is er voor het verwijderen van vocht uit uw woning. Daarna is het aan u om uw huis goed geventileerd te houden. Zo zorgen wij samen voor uw gezondheid en een prettige leefomgeving!

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top