Doorslaand vocht binnenmuur

Een veel voorkomend probleem bij beschadigde voegen of poreuze stenen in de buitenmuur, is doorslaand vocht. Een andere benaming hiervoor is regendoorslag. Aan de regenzijde van uw huis is de kans het grootst dat vocht de woning binnendringt. Via een vochtbrug komt het water van buiten naar binnen. Hierdoor kan er allerlei schade ontstaan aan uw binnenmuren. Hoe herkent u dit en wat kunt u het beste doen?

Oorzaken en gevolgen van doorslaand vocht binnenmuur


Oude, beschadigde muren of daken kunnen de oorzaak zijn. Ook kan het gaan om ontbrekende lekdorpels bij deuren en ramen, een lekkende dakgoot, of spleten en scheuren in kozijnen.
Kelders hebben vaak last van optrekkend vocht. Door grondwaterstand, verzakkingen, of andere problemen met de gesteldheid van de bodem.

Wat zijn de gevolgen van doorslaand vocht?

Het voegwerk kan loslaten, de buitengevel kan beschadigd raken (door bijvoorbeeld vorst in de winter), in de muur kunnen scheuren ontstaan, of een witte uitslag van hygroscopische zouten: muurzouten. Ook kunt u mos zien op de buitenmuur, of zwarte vegen.
Doorslaand vocht in de binnenmuur herkent u aan: een muffe geur, hoge luchtvochtigheid, vochtplekken, behang dat loslaat, schimmels, zilvervisjes of ander ongedierte en salpetervorming in het pleister- en stucwerk (muurzouten).
Niet alleen is de schade aan uw muren vervelend, het kan ook nare gevolgen hebben voor uw gezondheid. Het is dus van groot belang dat u weet wat de oorzaken zijn en dat het probleem grondig wordt aangepakt. Als u niets doet, zal het probleem verergeren. Bovendien is een vochtig huis lastiger om te verwarmen, waardoor de stookkosten kunnen oplopen.

Behandeling van doorslaand vocht binnenmuur in kelders


Bodem en wanden worden van binnenuit geïnjecteerd met VT-gel, wat een beschermende vochtscherm aanbrengt. Grondwater en optrekkend vocht dringen dan niet meer door de muren heen. Voordelen hiervan zijn:
Er is geen behandeling van buitenaf nodig en zodoende hoeft er geen schade te ontstaan aan uw bestrating of tuin. Daarnaast is het goedkoper en minder arbeidsintensief, dan bijvoorbeeld de procedure van de kelder moeten uitgraven om dakleer aan te brengen. Bovendien is het een snelle en vooral effectieve oplossing.

Wilt u een passend advies, een inspectie of een offerte aanvragen?

Wanneer u geconstateerd heeft dat u last heeft van doorslaand vocht in uw huis, wilt u graag hier zo snel mogelijk iets aan doen. Er kunnen meerdere oorzaken een rol spelen, waardoor het goed is om een inspectie te laten doen. Vakmensen kunnen u deskundig informeren over de beste behandeling van doorslaand vocht in de binnenmuur, zodat de problemen effectief worden aangepakt. Bent u benieuwd naar wat er mogelijk is en wenst u een vrijblijvende offerte? In de provincie Limburg, in Venray, is Vochtwering Totaal de specialist.

De nadelen van doorslaand vocht:

  • Slecht voor uw pand en uw gezondheid
  • Niet bestrijden geeft verergering

Wij bestrijden het met:

  • Injecteren met VT-Gel, beschermend scherm, effectief en zonder overlast
  • Impregneren van de buitenmuur, water- en vuilafstotend

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar boven
Scroll naar top