Vochtbestrijding

Vochtbestrijding in woning

Vochtbestrijding in uw huis of kelder? Lees hier over het verkrijgen van een gezonde leefomgeving. Door de klimaatverandering kunnen de zomers natter zijn dan vroeger, wat voor vochtproblemen in de woning kan zorgen, Goede vochtbestrijding in huis is van essentieel belang, want een vochtige woning kan leiden tot kwalijke gezondheidsklachten. Er kunnen meer schimmels in huis zijn wat kan leiden tot astmatische bronchitis, en aantasting van het algeheel immuunsysteem. Daarbij kan een vochtige woning astma en reuma verergeren. Een gezonde woning is een droge woning, goede vochtbestrijding is belangrijk.

Hygroscopische zouten inzetten

Op internet zijn veel oplossingen tegen een vochtige woning te vinden. Je kunt een vochtwering op de buitenmuren aanbrengen. Of maatregelen treffen tegen optrekkend vocht uit de fundering, of specifiek vochtbestrijding in de kelder. Er worden veel oplossingen geboden met vochtwering, en het merendeel betreft vochtbestrijding muren. Het is logisch dat de buitenmuren voorrang krijgen met vochtbestrijding. Een doorslaande muur met al die micro-organismen zijn funest voor de gezondheid. In al de geboden oplossingen ontbreekt het belangrijkste om een gezonde woning te krijgen, en dat is constant ventileren. Juist in een woning met vochtproblemen is frisse lucht belangrijk om gezondheidsklachten te voorkomen. Dat de woning ook een goede vochtwering moet krijgen staat buiten kijf. Vochtbestrijding moet immers alle aandacht krijgen, desnoods inzet van een hygroscopische middelen met daaronder een lekbak. Vooral in de zomer, wanneer de woning droogstoken lastig gaat, verrichten hygroscopische zouten wonderen. Maar ook bij inzet van hygroscopische middelen als vochtbestrijding, blijft constant ventileren de absolute nummer één om een gezonde leefomgeving te verkrijgen en te houden. Ga bij doorslaand vocht naar vochtweringtotaal, want zij kunnen de muren injecteren met VT-gel. Bij optrekkend vocht kan het bedrijf de muren en vloeren injecteren met Kiesol.

Een goede vochtwering en de muur aftimmeren

In alle geboden oplossingen om een pand minder vochtig te krijgen ontbreekt ook het opnieuw aftimmeren van een slechte muur. Als in een muur eenmaal micro-organismen zitten, krijg je die er niet meer uit, en is het onmogelijk om nog een gezonde leefomgeving te creëren. Enkel een goede vochtwering is niet voldoende, maar moet er wel zijn. Daarna de in feite bedorven muur uitrachelen en de tengels bekleden met bijvoorbeeld groene gipsplaat. De micro-organismen kunnen dan nog maar één kant op, en dat is naar buiten. De woning moet dan minder vochtig zijn. Het pand moet dan geen muffe lucht en weinig schimmels hebben. Naast het aftimmeren en continu ventileren moet de woning een gezond klimaat hebben. Mocht daarna toch nog inzet van hygroscopische middelen noodzaak zijn, dan is er geen sprake van enkel een doorslaande muur, maar bijvoorbeeld ook optrekkend vocht vanuit de kruipruimte. De focus moet dan daar op vochtbestrijding gelegd worden. Doe dit zorgvuldig, je hebt maar één goede gezondheid, wees daar zuinig op door vocht in de woning grondig aan te pakken.

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar top