Optrekkend vocht

OPTREKKEND VOCHT IN UW WONING?

Optrekkend vocht oplossen

Heb je last van optrekkend vocht in je woning of je bedrijf? Dan is het zaak om snel in te gijpen en het optrekkend vocht op de muur of vloer aan te pakken. Wat zijn precies de oorzaken van optrekkend vocht in je woning, winkel of bedrijfspand? En welke mogelijkheden zijn er allemaal om optrekkend vocht te bestrijden?

Mogelijke oorzaken van optrekkend vocht in je pand

Wanneer je last hebt van optrekkend vocht op de binnenmuur, gevel of bij de vloer, kunnen daarvoor diverse oorzaken zijn. Mogelijke oorzaak optrekkend vocht is vaak regen/grondwater en of als muren boven de kelder staan dan kan daar ook het vocht omhoog trekken. Het komt veelvuldig voor dat de fundering of de constructie waarop een wand staat nat is, bijvoorbeeld door een hoge grondwaterstand. De wand zuigt dan dit vocht van onderuit op, de zogenaamde capillaire werking.

Ook fouten die tijdens de bouw zijn gemaakt zijn een veelvoorkomende oorzaak van optrekkend vocht op de buitenmuur of op de binnenmuur. Een derde reden voor omhoog kruipend vocht in je pand is een bouwkundige fout. Bij woningen/panden na 1970 kan het mogelijk een bouwkundige fout zijn. Voor 1970 waren de bouwtechnieken vaak anders waardoor dit probleem kan ontstaan.

Optrekkend vocht bij de vloer

Bij optrekkend vocht die vanuit de kruipruimte of kelder omhoog komt en in de vloer trekt, is het belangrijk om snel een ervaren vochtbestrijdingsbedrijf te contacteren om de kwestie in de kern aan te pakken en op te lossen. Optrekkend vocht kan schade veroorzaken aan behang, stukwerk maar ook aan de constructie zelf. Ook kan er schimmelvorming ontstaan, dat zorgt voor een ongezond leefklimaat. Bestrijding van doorslaand vocht is daarom van belang.

hoe op te lossen?

Optrekkend vocht op de binnenmuur of buitenmuur

Op welke manier(en) kan optrekkend vocht op de buitenmuur of binnenmuur aangepakt worden? Het beste is om hiervoor een expert in te schakelen, zoals Vochtwering Totaal. Wij helpen je op een professionele en efficiënte manier met het bestrijden van het vochtprobleem. Bij binnen- en buitenmuren wordt er geregeld voor gekozen om de muren te impregneren met een waterbestendige gel ofwel vochtwerend coating. Naast deze oplossing kan een vochtbestrijdingsbedrijf er ook voor kiezen om de muren te onderkappen om het omhoog kruipende vocht effectief tegen te houden. Dit is een rigoureuze, maar wel een efficiënte oplossing.

De oplossing voor optrekkend vocht is het injecteren van de wand met Kiesol. Dit zorgt ervoor dat er in de wand een horizontale blokkade wordt gevormd waardoor het vocht niet meer omhoog kan trekken. Het injecteren met Kiesol is al vele jaren een bewezen effectieve en snelle oplossing voor optrekkend vocht.

Optrekkend-vocht

De nadelen van optrekkend vocht:

  • Slecht voor uw pand en uw gezondheid
  • Niet bestrijden geeft verergering

Wij bestrijden het met:

  • Injecteren met Kiesol, jarenlange bewezen effectieve en snelle oplossing

Meer informatie of direct een offerte aanvragen? Neem dan contact met ons op.

Snelle service? Bel ons direct

Bel ons direct voor een passend advies. Of vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier bovenaan deze pagina.

Scroll naar top