Doorslaand Vocht

Voorkom doorslaand vocht

Een veel voorkomend vochtprobleem is doorslaand vocht. Doorslaand vocht wordt veroorzaakt doordat de bouwmaterialen waaruit de wanden bestaan poreus zijn of worden in de loop van de tijd en er vocht doorheen trekt.

Wijzigingen in de grondwaterstand en extremere neerslag dragen er toe bij dat dit probleem zich steeds vaker voordoet.

Doorslaand vocht kan schade veroorzaken aan behang, stukwerk maar ook aan de constructie zelf. Tevens kan er schimmelvorming ontstaan, dat zorgt voor een ongezond leefklimaat. Bestrijding van doorslaand vocht is daarom van belang.

Heeft u last van doorslaand vocht? Vul dan het offerte aanvraag formulier in: https://www.vochtweringtotaal.nl/oplossingen/offerte-aanvraag/

Onder het maaiveld

In kelders e.d. wordt doorslaand vocht bestreden door de wanden of bodem te injecteren met VT-gel. Er wordt van binnenuit achter de wand of onder de bodem een beschermend vochtscherm van VT-gel aangebracht. Hierdoor kan grondwater niet meer binnendringen door de wanden of bodem. De voordelen van deze werkwijze zijn:

  • het is een effectieve, snelle oplossing welke al 30 jaar wordt toegepast,
  • minder arbeidsintensief en hierdoor goedkoper dan andere methodes zoals, bijvoorbeeld het rondom uitgraven van de kelder en het aanbrengen van ‘dakleer’,
  • geen schade aan tuin of bestrating zoals bij een behandeling van buitenaf.

Doorslaand vocht

Boven het maaiveld

Is er sprake van doorslaand vocht in wanden boven het maaiveld dan adviseren wij veelal de buitenmuren te impregneren. Deze worden dan water- en vuilafstotend gemaakt, waardoor vocht niet meer kan binnendringen. Ons impregneermiddel zorgt er daarnaast tevens voor dat uw wanden minder snel vuil opnemen, dus langer schoon blijven en dat ze kunnen blijven ademen.

Doorslaand vocht:

  • Slecht voor uw pand en uw gezondheid
  • Niet bestrijden geeft verergering

Bestrijding met:

  • Injecteren met VT-Gel, beschermend scherm, effectief en zonder overlast
  • Impregneren van de buitenmuur, water- en vuilafstotend